Kuopio, Iisalmi, Juankoski, Siilinjärvi ja Nilsiä

Pihasuunnittelu

 

Pihavelho suunnittelee pihasi! Suunnitelmassa pihan idea tulee mietittyä kerralla tarkasti ja se säilyy, vaikka toteuttaisit pihaa usemman vuoden aikana. Pyydä meiltä tarjous pihasuunnittelusta, vaikka kohteesi sijaitsisi etäällä Pihavelhon tavanomaisesta toiminta-alueesta.

Ota yhteyttä »

​​​​​​​

Milloin pihasuunnitelma kannattaa tilata?

Pihavelho kannattaa pyytää apuun jo uudisrakennuksen ja remontin suunnitteluvaiheessa. Pihasuunnitelma toimii selkeänä ohjenuorana pihaprojektissa - olet sitten tekemässä sen itse tai tilaamassa ulkopuolisena palveluna.

Pihasuunnitelma kannattaa tilata syksyllä. Syksy on parasta aikaa laittaa pihasuunnitelma alulle. Ulkotyöt pitävät Pihavelhon kiireisenä kesän, mutta talven tullen velho vetäytyy villasukkineen sisälle työpöydän ja höyryävän teekupin ääreen ja uppoutuu suunnittelutyöhön.

​​​​​​​

Laajempi maisemasuunnittelu

Pihavelhon palveluihin kuuluu myös laajempi maisemasuunnittelu esimerkiksi maaseutuympäristössä tai yrityskohteissa. Maisemasuunnittelussa otetaan huomioon koko kokonaisuus näkymineen sekä katsotaan rakennuksia ja pihaa kauemmas. Maisemasuunnittelussa voidaan luontoa kunnioittaen avata näkymiä ja suunnitella näkymälinjoja, korostaa haluttuja kohteita ja häivyttää epäesteettisyyksiä. Pihavelho auttaa mm. kyläyhdistyksiä maisemanhoitotyössä.

Neuvontakäynti ja talkoiden ohjaus ammattilaiselta

Etenkin pienten pihojen saneerauksessa ja pienistä muutostöistä haaveiltaessa suunnitelman sijaan Pihavelhon neuvontakäynti voi antaa riittävät eväät pihan omatoimiseen kunnostukseen. Neuvontakäynnillä ei piirretä kuvia vaan paikan päällä suunnitellaan toimivat ratkaisut kuhunkin kohteeseen. Neuvontakäyntiin varataan kohteesta riippuen aikaa n. 2 tuntia.

Pihavelho tulee mukaan talkoisiin, ohjaa, opastaa, osallistuu työhön ja auttaa kunnostamaan esimerkiksi kerrostalopihaa yhdessä talkoojoukon kanssa. Soita ja pyydä Pihavelho avuksi talkoisiin.

Näin pihasuunnitelma syntyy

1

Pihavelhon tullessa ensimmäisen kerran paikan päälle on  hyvä olla käsillä asemapiirros, rakennuksiin liittyvät kuvat, rakennusohjeet ym.  Alue käydään läpi samalla, kun keskustellaan pihaunelmista, toiveista ja tarpeista.

2

Luonnos tehdään tämän käynnin pohjalta.

3

Luonnosesittelyssä alue käydään läpi uudelleen ehdotettuja ratkaisuja pohtien. Luonnosesittely voidaan tehdä joko paikan päällä tai etäyhteyttä käyttäen. Luonnokseen tehdään muutoksia ja korjauksia tarpeen vaatiessa. 

4

Toisen käynnin pohjalta Pihavelho tekee lopullisen suunnitelman. Pihasuunnitelma sisältää pääkuvan mittakaavassa 1:100 tai 1:200, kasvilistan, istutusohjeet ja suunnitelmaselostuksen.

Erikseen sovittaessa mukaan tulee lisäpiirroksia, havainnekuvia, detaljeja, poikkileikkauskuvia, materiaaliluettelo, suunnittelijan kustannusarvio, työselostus ja hoito-ohjeet.