Rehottaako pihasi? Ovatko rikkaruohot ottaneet vallan? Pihanhoitotyöt

Kuopio, Iisalmi, Juankoski, Siilinjärvi ja Nilsiä Pihanhoitoa

Pihavelho tarjoaa pihaasi piristävät pihanhoitotyöt Pohjois-Savossa. Puiden ja pensaiden leikkaukset, istutusryhmien uudistamiset, oleskeluryhmän näkymien ehostaminen ja nurmikoiden korjaustyöt parantavat pihasi käyttömukavuutta.

Pihavelholla on hoidossa yksityispihojen ja taloyhtiöpihojen lisäksi hoitokotien pihoja ja  yrityspihoja. Maisemanhoitoa voi olla myös esimerkiksi pienpuuston raivaus ja niitynhoitotyöt.

Ota yhteyttä »

Haitallisten vieraslajien torjunta puutarhassa

Pihavelho auttaa haitallisten vieraslajien mekaanisessa torjunnassa esim. jättiputki ja jättipalsami.  Torjunta vaatii usean vuoden säännöllistä työtä ja seurantaa. Isoilla alueilla ja runsaiden esiintymien ollessa kyseessä urakka voi olla yhdelle hengelle liian suuri. Tällöin talkoilla toteutettu torjuntatyö on tuloksellisempaa.

Suomen vieraslajistrategiassa on tavoitteena hävittää myrkyllinen jättiputki kokonaan maastamme. Pihavelho voidaan hälyttää torjuntatyöhön, tai auttamaan torjuntatyötalkoot alkuun.

Suunnitelmallinen pihanhoito kannattaa 

Helppohoitoinenkin piha kaipaa ajoittain huoltoa ja huolenpitoa. Pihassasi säilyy oikea puhti, kun Pihavelho käy säännöllisesti tekemässä taikojaan pihallasi.

Pihavelhon säännöllisillä pistäytymisillä pihassa varmistetaan myös se, että mahdolliset tulevat ongelmat voidaan ennakoida ja hoitaa suunnitelmallisesti kuntoon ennen kuin tilanne eskaloituu. 

Esimerkki pihan hoitamisesta

Oikea-aikainen talvisuojaus ja hedelmäpuiden leikkaus, kevät- ja syyshuolto sekä pihan laittaminen juhannuskuntoon ovat esimerkkejä erään pihan vuosihoidosta, jolla täydennetään isäntäväen omaa pihanhoitoharrastusta ja varmistetaan, että piha näyttää aina hyvältä. Pihanhoidon yhteydessä voidaan havaita myös mahdollisia pihan kehitystarpeita.