Luontoa, ekologisuutta & kulttuuria kunnioittaen | Kuopio, Iisalmi, Siilinjärvi, Nilsiä, Juankoski

Kuka Pihavelho on?

Pihavelhon takana olen minä, hortonomi (AMK) Tuula Muranen. Puutarhuriksi valmistuin vuonna 1989, puistopuutarhuriksi vuonna 2005 ja hortonomin tittelin saavutin maaliskuussa 2016. Hortonomin opinnoilla täydensin entisestään Pihavelhon aiempaa osaamista ja pääaineinani olivat maisemasuunnittelu ja viherrrakentaminen. Opinnäytetyöni on luettavissa Theseus-tietokannassa ja se löytyy nimellä: Rossin arboretum -hoito ja kehityssuunnitelma . Siinä on paneuduttu pienen puulajipuiston kunnostamiseen ja samalla on koottu tietoa Suomen erilaisista arboretumeista, niiden historiasta ja nykytilanteesta.

Kestävä kehitys kunniaan  

Työssäni sekä suunnittelijana että rakentajana huomioin kestävän kehityksen periaatteet. Tärkeää on esimerkiksi käytettävissä olevien materiaalien hyödyntäminen, kunkin paikan omaleimaisuuden esiin nostaminen, paikallisuus ja lähellä tuotetut materiaalit. Olen suorittanut myös luomuviljelyyn sekä biodynaamiseen viljelyyn ja maisemanhoitoon liittyviä erikoistumisopintoja. Luonto, ekologisuus ja kulttuuri merkitsevät minulle paljon. Etsin jatkuvasti uusia ideoita, mutta arvostan myös perinteitä. Pihavelho loihtii uutta – vanhaa kunnioittaen! 

Pihavelho kilpasilla

Opiskelun myötä Pihavelho on menestyksekkäästi ollut mukana myös suunnittelukilpailuissa. Kilpailuissa on päässyt kokeilemaan villejä ideoita ja niiden toimivuutta:

2013

Lappset Group Oy:n järjesti vuonna 2013 Vuosaaren keskuspuiston toiminnallisten alueiden ideakilpailun, joka oli suunnattu maisemasuunnittelun opiskelijoille. Pihavelho oli mukana ryhmätyönä toteutetussa suunnitelmassa "Kristofferin karaveli", joka voitti 2. palkinnon. Joukkueeseen kuuluivat Maarit Elo-Valente, Jarmo Honkanen, Marja Kilpinen ja Tuula Muranen.

2012

Ihmepuutarha-kilpailussa vuonna 2012 Pihavelho kuului voitokkaaseen joukkueeseen, joka suunnitteli ja rakensi ensimmäisen Ihmepuutarhan, Viidakkoradan, pääkaupungin vilskeessä. Tiimiin kuuluivat Maarit Elo-Valente, Jarmo Honkanen, Hannele Jasu, Jukka Järviniemi, Terho Marttila ja Tuula Muranen. Viherinstallaatio toteutettiin Helsingin päärautatieasemalla, jossa se ilahdutti kesällä  päivittäin kymmeniä tuhansia junamatkustajia.