Pihavelhon kosketus saa pihasi kukoistamaan! | Kuopio, Iisalmi, Siilinjärvi, Nilsiä, Juankoski

Rehottaako pihasi? Ovatko rikkaruohot ottaneet vallan? Pihavelho tarjoaa pihaasi piristävät pihanhoitotyöt pitkin Pohjois-Savoa. Parannusta pihaasi tuovat esimerkiksi puiden ja pensaiden leikkaukset, istutusryhmien uudistamiset, oleskeluryhmän näkymien ehostaminen ja nurmikoiden korjaustyöt. 

Kevät-, kesä- & syyshuolto

Vaikka pihassa pyrittäisiin helppohoitoisuutta, se silti kaipaa sillointällöin huoltoa ja huolenpitoa. Kun Pihavelho pääsee tekemään taikojaan pihassasi säännöllisesti, esimerkiksi kerran keväällä, kesällä ja syksyllä, pihassasi säilyy puhti. Oikea-aikainen talvisuojaus ja hedelmäpuiden leikkaus, kevät- ja syyshuolto ja pihan huolto juhannuskuntoon ovat esimerkki erään pihan vuosihoidosta, jolla täydennetään isäntäväen omaa pihanhoitoharrastusta ja varmistetaan, että piha näyttää aina mukavalta. Pihavelhon säännöllisillä pistäytymisillä pihassa varmistetaan myös se, että mahdolliset tulevat ogelmat voidaan ennakoida ja hoitaa suunnitelmallisesti oikeaan aikaan kuntoon.

Haitallisten vieraslajien torjunta

Pihavelho auttaa haitallisten vieraslajien mekaanisessa torjunnassa.  Suomen haitallisimmat lajit tällä hetkellä ovat jättiputki ja jättipalsami. Näiden torjunta vaatii usean vuoden säännöllistä työtä ja seurantaa. Isoilla alueilla ja runsaiden esiintymien ollessa kyseessä urakka voi olla yhdelle hengelle liian suuri. Tällöin talkoilla toteutettu torjuntatyö on tuloksellisempaa. Suomen vieraslajistrategiassa on tavoitteena hävittää myrkyllinen jättiputki kokonaan maastamme. Pihavelho voidaan hälyttää torjuntatyöhön tai auttamaan torjuntatyötalkoot alkuun.

Hätäapu

Jalka poikki ja pihatyöt pitäisi tehdä? Ei hätää, Pihavelho rientää hätiin. Pihavelhon pihanhoitopalveluihin kuuluu myös hätäavun tarjoaminen. Olipa työ sitten pieni kitkentätyö, kukkapenkin istutus tai koko pihan uudistusurakka, Pihavelho hoitaa työn alusta loppuun!