Pihavelho suunnittelee pihasi | Kuopio, Iisalmi, Juankoski, Nilsiä

Pihavelho piristää pihoja ympäri Suomen. Pihavelhon palveluihin kuuluu pihasuunnittelu koko Suomessa Koillis-Savosta alkaen. Vaikka suunnittelukohteesi olisi kauempana, kannattaa kysyä, millaista apua Pihavelholla on tarjolla etäkohteisiin. Jos olet aikeissa rakentaa pihan itse, Pihavelho kannattaa pyytää hätiin suunnitteluvaiheessa. Pihasuunnitelma toimii selkeänä ohjenuorana pihaprojektissa.

Paras aika pihasuunnitelman tilaamiseen on syksy. Ulkotyöt pitävät Pihavelhon kiireisenä kesän, mutta talven tullen velho vetäytyy villasukkineen  sisälle työpöydän ja höyryävän teekupin ääreen ja uppoutuu suunnittelutyöhön.

Suunnitteluprosessin sävelet

  1. Pihavelho tulee ensimmäisen kerran paikan päälle. Kaiva valmiiksi esiin tarvittavat asemapiirrokset, julkisivukuvat sekä rakennusvaiheeseen liittyvät ohjeet – kaikki tarvittava paperimateriaali pihaan liittyen. Koko tontti käydään läpi, ja keskustellaan pihaunelmista, toiveista ja tarpeista.
  2. Käynnin pohjalta Pihavelho tekee luonnoksen.
  3. Pihavelho tulee toiselle vierailukäynnille esittelemään luonnoksen. Piha-alue kierretään yhdessä läpi uudestaan, ja Pihavelho havainnollistaa, mitä hän on suunnittelut mihinkin kohtaan. Luonnokseen tehdään muutoksia ja korjauksia, mikäli niitä ilmenee.
  4. Toisen käynnin pohjalta Pihavelho tekee lopullisen suunnitelman. 

Pihasuunnitelma sisältää  kuvan mittakaavassa 1:100 tai 1: 200, täydellisen kasvilistan ja selostuksen.

Erikseen sovittaessa mukaan tulee mm lisäpiirroksia, havainnekuvia, detaljeja, poikkileikkauskuvia, täydellinen materiaaliluettelo, suunittelijan kustannusarvio, istutus- ja hoito-ohjeet.

Laajempi maisemasuunnittelu

Pihavelhon palveluihin kuuluu myös laajempi maisemasuunnittelu esimerkiksi maaseudulla. Maisemasuunnittelussa otetaan huomioon koko kokonaisuus näkymineen ja katsotaan rakennuksia ja pihaa kauemmas. Maisemasuunnittelussa voidaan luontoa kunnioittaen avata näkymiä ja suunnitella näkymälinjoja, korostaa haluttuja kohteita ja häivyttää epäesteettisyyksiä. Pihavelho voi autta esimerkiksi kyläyhdistystä maisemanhoitotyössä.

Neuvontakäynti ja talkoiden ohjaus

Etenkin pienten pihojen saneerauksessa ja pienistä muutostöistä haaveiltaessa suunnitelman sijaan Pihavelhon neuvontakäynti voi antaa riittävät eväät pihan omatoimiseen kunnostukseen. Neuvontakäynnillä ei piirretä kuvia vaan paikan päällä suunnitellaan toimivat ratkaisut kuhunkin kohteeseen. Neuvontakäyntiin varataan kohteesta riippuen aikaa n. 2 tuntia.

Jos taloyhtiön talkoissa menee sormi makkaran sijasta suuhun saattaa Pihavelhosta olla apua. Pihavelho tulee mukaan talkoisiin, ohjaa, opastaa, osallistuu työhön ja auttaa kunnostamaan esimerkiksi kerrostalopihaa yhdessä talkoojoukon kanssa.